Traditionele Thaise massage

De traditionele “Thaise massage” is meer dan 2500 jaar geleden vanuit India naar Thailand overgebracht volgens de overlevering door de lijfarts van Boeddha en is onderdeel van de Thaise geneeskunde, die vroeger door monniken werd uitgeoefend in de Wats (kloosters en tempels).

In het tempelcomplex van Wat Pho in Bangkok worden deze traditionele massagetechnieken nog steeds gecultiveerd en overgedragen. De massage wordt toegepast om lichamelijke klachten, bepaalde ziekten en aandoeningen te behandelen. Voorkomen is beter dan genezen. De Thaise massage werkt in dit opzicht zowel preventief als herstellend.

Massages worden ritmisch uitgevoerd met de duimen, handpalmen, knieƫn, ellebogen en voeten om het hele lichaam te strekken en te kneden. De technieken worden gedoseerd toegepast, afgestemd op het individu.

Het hele lichaam komt aan de beurt. Van de voeten tot en met het hoofd. De bewegingen worden uitgevoerd op een dikke mat op de grond in een warme ruimte. Massage en strekkingen vloeien in elkaar over, vanuit een diepe ontspanning. Thaise massage wordt om die reden ook wel aangeduid als de “yoga voor luie mensen”. Volgens de boeddhistische traditie en de Thaise levenshouding wordt de massage gegeven vanuit liefde, mildheid en respect.